Atidžiai perskaitykite šį dokumentą, nes jame pristatome svarbiausią informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą bei saugojimą, kai lankotės www.vilniustransport.lt tinklapyje bei SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Facebook, Instagram ar LinkedIn paskyrose. Rinkdami ir naudodami Jūsų duomenis mes laikomės Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (geriau žinomo kaip BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos teisinės apsaugos įstatymo ir kitų asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų.

Kadangi ši Politika gali keistis be atskiro pranešimo, prašome pasitikrinti kiekvieną kartą, kai lankotės www.vilniustransport.lt svetainėje. Joje rasite naujausią Privatumo ir slapukų politikos versiją.

1. KAS MES ESAME?
Jūsų asmens duomenis renka, naudoja ir saugo

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ (toliau – SĮSP)
Juridinio asmens kodas: 124644360
Adresas: Žolyno g. 15, LT-10209, Vilnius
El. pašto adresas: info@vilniustransport.lt
Telefono numeris: +370 5 2709339

2. KODĖL IR KOKIUS DUOMENIS APIE JUS RENKAME?

Kokiu tikslu renkame asmens duomenis?

Kokius tiksliai duomenis renkame?

Kokia BDAR sąlyga remiamės tvarkydami jūsų asmens duomenis?

Kiek laiko šiuos duomenis saugome?

2.1.Vartotojo paskyros klientų savitarnoje sukūrimo tikslu. Norėdami naudotis SĮSP paslaugomis klientų savitarnoje, turite tapti registruotu vartotoju. Tai galite padaryti per  E.valdžios vartus arba užregistravę savo el. pašto adresą.

 

2.1.1. Registracija per E.valdžios vartus
Registruodamiesi per E.valdžios vartus iš SĮSP tinklapio būsite perkelti į E.valdžios vartų tinklapį, kur turėsite pasirinkti identifikacijos būdą (per banką arba su elektronine atpažinties priemone). Šiuo atveju E.valdžios vartai Jums su tuo sutikus mums pateiks tuos Jūsų asmens duomenis, kurie bus nurodyti E.valdžios vartų platformoje (vardą, pavardę, asmens kodą, el. pašto adresą, telefono ryšio numerį, gimimo datą). Dėmesio! Prisijungus prie savitarnos naudojantis savo el. valdžios vartų paskyra, SĮSP bus perduodami būtent leidimo statyti automobilį gyvenantiems Vilniaus miesto rinkliavos (parkavimo) zonoje paslaugai užsakyti reikalingi asmens duomenys. Jeigu nepageidaujate mums perduoti visų šių duomenų, prisijunkite prie savitarnos su savo el. pašto adresu ir slaptažodžiu“ (registracija be E.valdžios vartų).
Registruojantis be E.valdžios vartų, registracijos į klientų savitarną platformoje būsite paprašyti įvesti šiuos duomenis:

  • vardą, pavardę (privaloma)
  • elektroninio pašto adresą (privaloma)
  • slaptažodį (saugomas šifruota forma)

2.1.2. Siekdami sudaryti ir vykdyti sandorį (BDAR 6 str. 1(b))

 

2.1.3. Šiuos duomenis saugome 3 metus nuo registruoto vartotojo paskutinio prisijungimo prie klientų savitarnos dienos. Praėjus šiam terminui, registruotas vartotojas perspėjamas apie jo paskyros panaikinimą, suteikiant 30 kalendorinių dienų terminą prisijungti prie klientų paskyros tam, kad vartotojo paskyros saugojimas būtų pratęstas dar 3 metams. To nepadarius per 30 kalendorinių dienų, registruoto vartotojo paskyra su visais jo duomenimis bus pašalinama per 1 mėnesio laikotarpį.

2.2. Naudojimosi klientų savitarnos siūlomomis paslaugomis tikslu.

2.2.1. Viešojo transporto bilietai. Ši paslauga Jums leidžia pridėti savo naudojamas Vilniečio korteles, priskirti joms savininkus bei pirkti viešojo transporto bilietus ar papildyti e. piniginę. Šiuo tikslu renkame:

  • kortelės savininko vardą (neprivaloma nurodyti tikrojo vardo ar pavardės)
  • Vilniečio kortelės numerį

2.2.1.1. Parkavimas. Ši dalis Jums leidžia užsisakyti transporto priemonių stovėjimo paslaugas ir sumokėti susitaikymo mokestį. Šiuo tikslu renkame:

  • vardą, pavardę, asmens kodą
  • gyvenamosios vietos adresą
  • telefono ryšio numerį, el. pašto adresą
  • automobilio duomenis (transporto priemonės markė ir modelis (neprivaloma pateikti informacija), transporto priemonės valstybinis numeris, registracijos pažymėjimo numeris ir šio pažymėjimo kopija, vairuotojo pažymėjimo numeris ir šio pažymėjimo kopija)
  • ilgalaikio stovėjimo rinkliavos zonoje paslaugos duomenis (asmens, kuriam ši paslauga užsakoma, vardas, pavardė, telefono ryšio numeris, el. pašto adresas)
  • pranešimo apie nesumokėtą vietinę rinkliavą numeris.

2.2.1.2. Paslaugų būsena / Istorija. Ši dalis Jums leidžia matyti klientų savitarnoje užsakytų paslaugų istoriją. Šiuo tikslu renkame:

  • elektroninių bilietų naudojimo duomenis (Vilniečio kortelės numeris, naudojimo būsena, bilietų rūšis, suma, kiekis, maršruto numeris, vieta);
  • užsakytų transporto priemonių stovėjimo paslaugų duomenis (pvz., ilgalaikio stovėjimo rinkliavos zona, paslaugos trukmė, paslaugos aktyvavimo data, transporto priemonės valstybinis numeris, nesumokėtos vietinės rinkliavos susitaikymo mokesčio mokėjimo informacija ir t.t.)

2.2.1.3. Mokėjimai ir sąskaitos. Ši paslauga leidžia matyti Jūsų atliktus mokėjimus dėl viešojo transporto bilietų (2.2.1. punktas) ar kitų klientų savitarnos paslaugų. Šiuo tikslu renkame:

  • pirkimo užsakymo duomenis (užsakymo data, užsakymo būsena, sąskaitos numeris)
  • mokėjimo pavedimo duomenis (mokėtojo vardas, pavardė, užsakymo Nr., mokėjimo suma, mokėjimo būdas ir pavedimo atlikimo data)

2.2.2. Tvarkyti duomenis būtina, kad būtų įvykdyta duomenų valdytojui taikoma teisinė prievolė (BDAR 6 str., 1c dalis)

ir

tvarkyti duomenis būtina siekiant atlikti užduotį, vykdomą viešojo intereso labui arba vykdant duomenų valdytojui pavestas viešosios valdžios funkcijas (BDAR 6 str. 1 e dalis)

2.2.3. Šiuos duomenis saugome tiek, kiek galioja Jūsų paskyra. Jums nusprendus ištrinti savo paskyrą arba suėjus automatiniam paskyros ištrynimo dėl vartotojo neaktyvumo terminui, Jūsų duomenys, nurodyti viešojo transporto, parkavimo, paslaugų būsenos/Istorijos, mokėjimų ir sąskaitų dalyse saugomi tiek, kiek nurodo taikytini teisės aktai.

2.3. Naujienlaiškiu siekiama informuoti apie mūsų teikiamas paslaugas ir teirautis jūsų nuomonės apie tai (tiesioginė rinkodara) el. paštu

2.3.1. Renkame Jūsų el. pašto adresą.

Kai lankotės SĮSP tinklapyje, mes prašome Jūsų leidimo tvarkyti Jūsų elektroninio pašto adresą naujienlaiškio siuntimui. Naujienlaiškį gausite tik jei būsite davę tam leidimą, kurį galėsite bet kada atšaukti paspaudę nuorodą naujienlaiškio apačioje.

 

2.3.2. Turėdami Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

 

2.3.3. 3 metus nuo sutikimo gavimo dienos.

Likus 30 kalendorinių dienų iki saugojimo termino pabaigos, mes atsiųsime automatinį įspėjimą apie artėjančią naujienlaiškio prenumeratos pabaigą. Šiame pranešime kviesime išreikšti savo valią dėl naujienlaiškio prenumeratos pratęsimo. Jeigu duosite savo sutikimą naujienlaiškio prenumeratai, ji prasitęs dar 3 metams. Jeigu atsisakysite arba ignoruosite gautą įspėjimą, praėjus 30 kalendorinių dienų būsite pašalinti iš prenumeratorių sąrašo.

2.4. Jeigu komunikuojate su mumis ir/arba domitės mūsų veikla socialiniuose tinkluose

2.4.1. Renkame Jūsų vardą, pavardę, Jūsų paliktus komentarus po mūsų įrašais, mūsų įrašų pasidalinimus, paspaudimų „patinka“, „sekti“ ir kitų Jūsų reakcijų duomenis (įskaitant informaciją apie tai, kada pradėjote sekti ar pamėgote SĮSP socialinio tinklo paskyrą), Jūsų nuotrauką, Jūsų mums siųstas žinutes su priedais, komunikacijos su mumis istoriją (įskaitant žinučių turinį bei jų gavimo/pateikimo laiką), jūsų paliktus atsiliepimus bei SĮSP įvertinimus.

 

2.4.2. Turėdami Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1(a))

 

2.4.3. 10 metų

2.5. Klientų savitarnos vartotojo paskyros tikrinimo ir patvirtinimo tikslu

2.5.1. Kuriant klientų savitarnos vartotojo paskyrą be E.valdžios vartų, nurodytu el. pašto adresu išsiunčiamas automatinis patvirtinimo laiškas su nuoroda, kurią paspaudus, šios Politikos 2.1 punkte aprašyti asmens duomenys išsaugomi nustatyta tvarka.

Jeigu patvirtinimo nuoroda nepasinaudojate per 8 valandas, visi registracijos anketoje suvesti duomenys sunaikinami.

 

2.5.2. Turėdami teisėtą interesą įsitikinti, kad asmuo registruojasi naudodamasis savo asmens duomenimis (BDAR 6 str. 1(f))

 

2.5.3. El. pašto adresas saugomas 8 valandas, kol patvirtinimo nuoroda yra aktyvi. Aktyvavus savo paskyrą, asmens duomenys saugomi šios Politikos 2.1 punkto tvarka ir terminais.

2.6. Siekdami tobulinti savo svetainę, užtikrinti jos veikimą, padidinti jos saugumą ir pritaikyti jos turinį bei formą vartotojų poreikiams

2.6.1. Jums lankantis SĮSP svetainėje, mes automatiškai renkame šiuos Jūsų duomenis: IP adresas, operacinė sistema, naudotojo ID ir kitą informaciją apie Jūsų veiklą mūsų ir kitose svetainėje. Šią informaciją renkame ir saugome kaip žurnalinių įrašų dalį arba naudojant slapukus. Plačiau apie slapukų naudojimą skaitykite 7 bei 8 šios Politikos dalyse.

2.6.2. Turėdami teisėtą interesą (BDAR 6 str. 1(f))

2.6.3. Plačiau apie saugojimo laikotarpius skaitykite 7 bei 8 šios Politikos dalyse.

Dėmesio! Mes galime saugoti Jūsų asmens duomenis ilgiau nei nurodyta šioje Politikoje, kai Jūsų duomenys yra būtini mums taikomų teisinių prievolių laikymuisi (pvz., įstatymuose numatytų duomenų saugojimo laikotarpių ar teisiniams reikalavimams pareikšti, vykdyti, ginti).

3. KAM ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS EEE RIBOSE IR UŽ EEE RIBŲ?

Jūsų asmens duomenis perduodame tik patikimoms trečiosioms šalims ir tik siekdami tinkamai įgyvendinti asmens duomenų tvarkymo tikslus. Kalbant konkrečiai, Jūsų duomenys gali būti perduodami:

EEE teritorijoje:

  • Omnisend (naujienlaiškių siuntimo platforma). Susipažinti su jų privatumo politika galite čia.
  • Mūsų partneriams, teikiantiems informacinių technologijų, klientų savitarnos priežiūros, elektroninių ryšių, apskaitos, audito, teisines ir kitas paslaugas;
  • Valstybinėms priežiūros ir teisėsaugos institucijoms.

Už EEE teritorijos ribų:

  • Facebook, Inc. (JAV). Duomenys saugomi pagal „Privacy Shield“ programą, apie kurią plačiau pasiskaityti galite čia.
  • Google LLC (JAV). Duomenys saugomi pagal „Privacy Shield“ programą, apie kurią plačiau pasiskaityti galite čia.
  • LinkedIn Corporation (JAV). Duomenys saugomi pagal „Privacy Shield“ programą, apie kurią plačiau pasiskaityti galite čia.

Visiems šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek Jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti.

4. KAIP APSAUGOME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?

Taip, mes imamės visų tinkamų veiksmų Jūsų informacijai apsaugoti, tačiau nė viena svetainė nei internetu atliekama operacija, nei kompiuterių sistema ar tuo labiau belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. Ir nors mes įsipareigojame dėti visas pastangas, kad apsaugotumėme Jūsų asmens duomenis, negalime garantuoti mūsų tinklapyje perduodamų Jūsų asmens duomenų absoliutaus saugumo. Perduodami bet kokią informaciją prisiimate ir su jos perdavimu susijusią riziką, todėl nepamirškite, kad prieiga prie Jūsų paskyros saugoma Jūsų nustatytu slaptažodžiu. Niekam neatskleiskite savo slaptažodžio! Baigę naudotis SĮSP klientų savitarna, tuojau pat nuo jos atsijunkite paspaudę mygtuką „Atsijungti“. Tai ypač svarbu, kai naudojatės viešu kompiuteriu. Gavę Jūsų duomenis, imamės visų techninių ir administracinių saugumo priemonių, kurios reikalingos juos apsaugoti nuo neteisėto praradimo, neteisėtos prieigos, neteisėto pakeitimo, atskleidimo ar ištrynimo. Prieigą prie Jūsų asmens duomenų suteikiame tik tiems asmenims, kuriems ji yra reikalinga šioje Politikoje aprašytais tikslais.

5. JŪSŲ TEISĖS

Kiekvienas duomenų subjektas, t.y. kiekvienas iš Jūsų, kurio duomenys tvarkomi mūsų veikloje, turi šias teises:

  • Žinoti (būti informuotas) apie savo asmens duomenų tvarkymą (BDAR 12–14 straipsniai);
  • Susipažinti su tvarkomais savo asmens duomenimis (BDAR 15 straipsnis);
  • Reikalauti ištaisyti netikslius su Jumis susijusius asmens duomenis (BDAR 16 straipsnis);
  • Reikalauti ištrinti su Jumis susijusius asmens duomenis („teisė būti pamirštam“) (BDAR 17 straipsnis).

Dėmesio! Teisę būti pamirštam turite tik jeigu tai galima pagrįsti viena iš šių priežasčių:

    • asmens duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriais jie buvo renkami arba kitaip tvarkomi;
    • Jūs atšaukiate sutikimą tvarkyti asmens duomenis, kuriuo grindžiamas duomenų tvarkymas, ir nėra jokio kito pagrindo tvarkyti duomenis;
    • Jūs nesutinkate su duomenų tvarkymu pagal BDAR 21 straipsnio 1 dalį ir nėra viršesnių teisėtų priežasčių tvarkyti duomenis.
  • Apriboti duomenų tvarkymą (BDAR 18 straipsnis):

Dėmesio! Teisę apriboti Jūsų duomenų tvarkymą turite tik tuomet, kai:

    • asmens duomenys yra netikslūs;
    • asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas, tačiau Jūs nesutinkate, kad duomenys būtų ištrinti;
    • duomenų valdytojui nebereikia asmens duomenų savo tikslui įgyvendinti, tačiau jų reikia Jums siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
    • Jūs prieštaraujate duomenų tvarkymui pagal BDAR 21 straipsnio 1 dalį, jei duomenų valdytojo teisėtos priežastys nėra viršesnės už Jūsų priežastis.
  • Perkelti savo asmens duomenis, kai duomenų tvarkymas grindžiamas sutikimu arba sutartimi ir duomenys tvarkomi automatizuotomis priemonėmis (BDAR 20 straipsnis);
  • Nesutikti su asmens duomenų tvarkymu dėl su Jūsų konkrečiu atveju susijusių priežasčių, kai duomenys tvarkomi: (i) vykdant duomenų valdytojui pavestas viešosios valdžios funkcijas arba siekiant atlikti užduotį, vykdomą viešojo intereso labui arba (ii) kai duomenys tvarkomi siekiant teisėtų duomenų valdytojo arba trečiosios šalies interesų, išskyrus atvejus, kai duomenų valdytojas įrodo, kad duomenys tvarkomi dėl įtikinamų teisėtų priežasčių, kurios yra viršesnės už Jūsų interesus, teises ir laisves, arba siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus (BDAR 21 straipsnis);
  • Jeigu manote, kad SĮ „Susisiekimo paslaugos“ neteisėtai tvarko Jūsų asmens duomenis arba neįgyvendina Jūsų teisių,  turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, el. p. ada@ada.lt);
  • Pasikonsultuoti su SĮ „Susisiekimo paslaugos“ duomenų apsaugos pareigūnu el. p. dap@vilniustransport.lt arba tel. 8 629 76735.

Jei nebenorite, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu ar turite bet kokį kitą prašymą ar nurodymą, susijusį su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, parašykite mums el. paštu info@vilniustransport.lt  

6. TREČIŲJŲ ŠALIŲ SVETAINĖS, PASLAUGOS IR PRODUKTAI MŪSŲ SVETAINĖSE 

Šioje interneto svetainėje gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių mes nekontroliuojame ir neatsakome už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

7. SLAPUKAI

Šioje svetainėje yra naudojami griežtai privalomi, analitiniai ir rinkodaros slapukai (angliškai žinomi kaip „cookies“), kurie padeda rodyti mūsų svetainę, padeda užtikrinti jos funkcionalumą ir patogią navigaciją. Daugiau informacijos apie tai, kaip veikia slapukai, galite rasti interneto svetainėje www.cookiecentral.com.

Su slapukais susijusi informacija nenaudojama Jums asmeniškai identifikuoti, o surinktus duomenis mes kontroliuojame. Tokie slapukai gali būti naudojami čia nurodytiems tikslams pasiekti:

  • užtikrinti sklandžią ir efektyvią svetainės veiklą;
  • kad anonimiškai rinktume statistinę informacija apie tai, kaip ir kokius įrašus Jūs peržiūrėjote;
  • kad Jūsų nustatymai, kuriuos pasirinkote per apsilankymą ir tarp jų, būtų išsaugomi;

kad galėtume rinkti patikimą interneto svetainės naudojimo informaciją, kuri leidžia mums nustatyti, ar svetainė atitinka vartotojų poreikius ir ją atitinkamai patobulinti

8. KAIP VALDYTI IR IŠTRINTI SLAPUKUS

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, visada galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Mes nesusiejame lankytojo IP adreso ir elektroninio pašto adreso su duomenimis, kurie leidžia identifikuoti lankytoją. Tai reiškia, kad kiekvieno lankytojo apsilankymo sesija bus užregistruota, tačiau internetinės svetainės www.vilniustransport.lt lankytojas išliks anonimiškas.        

Griežtai privalomi slapukai yra naudojimosi mūsų svetaine sąlyga. Jei atsisakysite šių rūšių slapukų, negalime užtikrinti, kaip mūsų svetainė veiks, kai joje apsilankysite. Galite kontroliuoti analitinių ir rinkodaros slapukų naudojimą www.vilniustransport.lt puslapyje įdiegtame slapukų skydelyje pasirinkę  „išjungti“ atitinkamus slapukus.

Mūsų svetainėje taip pat gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad mes nesame atsakingi už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš mūsų interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ svetainėje naudojamų slapukų aprašymai

Griežtai privalomi slapukai

Kad svetainę būtų lengviau naudoti, būtinais slapukais aktyvinamos pagrindinės funkcijos, pavyzdžiui, naršymo puslapiuose ir prieigos prie svetainės apsaugotų sričių. Be šių slapukų svetainė neveiks tinkamai.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

PHPSESSID

__cfduid

vilniustransport.lt

 

 

Išlaiko lankytojo sesijos būseną.

Naudojamas nustatyti patikimą duomenų perdavimo tinklą.

 

Sesijos

1 metai

 

HTTP

HTTP

 

Analitiniai slapukai

Analitiniai slapukai leidžia rinkti patikimą interneto svetainės naudojimo informaciją, kuri leidžia mums nustatyti, ar svetainė atitinka vartotojų poreikius ir ją atitinkamai patobulinti.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

_ga

_gid

 

Google Universal Analytics

Slapukai naudojami rinkti informaciją apie tai, kaip lankytojai naudojasi mūsų svetaine. Šią informaciją naudojame svetainės tobulinimui. Šie slapukai informaciją renka anonimiškai, įskaitant svetainės lankytojų skaičių, iš kur lankytojai atvyksta į SĮSP svetainę bei puslapius, kuriuos jie aplankė.

2 metai

24 valandos

HTTP

HTTP

Rinkodaros slapukai

Rinkodaros slapukai naudojami lankytojams sekti daugelyje svetainių. Tuo siekiama rodyti atskiram lankytojui pritaikytus ir jį dominančius skelbimus.

Pavadinimas

Teikėjas

Paskirtis

Galiojimo pabaiga

Tipas

1P_JAR

facebook.com

Facebook reklaminis slapukas, kuris leidžia rodyti reklamas svetainės lankytojams pagal tai, kuriuose puslapiuose jie lankėsi, kokius produktus pirko.

1 mėnesis

Pixel Tracker

KODĖL PAGALBA NEMOKAMA?

9. SUSISIEKITE SU MUMIS

Ši Privatumo ir slapukų politika nėra aiški? Turite klausimų, prašymų, nusiskundimų? Pasikalbėkime apie tai! Savo užklausas siųskite el. paštu info@vilniustransport.lt

 

Dalintis:
Informacija atnaujinta: 2020 01 21